Půl roku s orienťákem

Teoretický úvod

S Filípkem jsem koncem roku 2018 začal chodit jako doprovod na orienťáky kategorie HDR (hoši-dívky-rodiče případně hnané-děti-rodiči nebo honí-děti-rodiče?), kde běží dítě s rodičem a ještě s pomocí fáborků. Bavilo nás to oba. Koncem března byl Filip po nemoci a dopolední závod vypadal poměrně náročně tak bylo rozhodnuto, dopoledne si zkusím já dospělý orienťák, naostro bez fáborků (teda jen kategorie P pro příchozí, to zase opatrně) a odpoledne půjdeme spolu jednodušší HDR.

Můj první orienťák

Zadání: 30.03.2019 – Mistrovství oblasti na krátké trati Racková. Parametry dle pořadatele: 2.30 km, 65 m, 11 kontrol (délka, kladné převýšení, počet kontrol).

Provedení: Mapa se zakresleným postupem (obrovské – 15 MB).Žleby - small

Bezprostřední hodnocení po závodu: Šílený kufr na páté kontrole, dva suboptimální postupy na druhé a deváté, ale jinak jsem si to bezvadně užil. Jo a na sběrku jsem byl z celé kategorie nejrychlejší!

Výsledek: Uběhnuto podle Garminu: 3.48 km, 77 m up za 31:24. 13. místo ze 32, ztráta na vítěze 11:21 to je 57 %. Výsledky podrobně

Intermezzo

Jak první experiment dopadl? Nejhůř jak mohl, začalo mě to taky bavit. Program nám začal plánovat ORIS, párkrát se nám podařilo zajít na mapový trénink zlínského klubu.

Můj (zatím) poslední orienťák

Zadání: 12.10.2019 – Oblastní žebříček Újezd. Parametry dle pořadatele: 2.90 km, 125 m, 12 kontrol (délka, kladné převýšení, počet kontrol).

Provedení: Mapa se zakresleným postupem (ještě větší – 20 MB).Suchá Kosmatá - small

Bezprostřední hodnocení po závodu: Chyba na kontrole 1, 2, 4, 5, 9, 12 a na kontrole 10 pro změnu dvojchyba.

Výsledek: Uběhnuto podle Garminu: 3.14 km, 108 m up za 29:37. 2. místo ze 17, ztráta na vítěze 0:59 to je 3,4 %. Výsledky podrobně

Prozatímní závěr

  • Ale jó, je to o cosik lepší než na začátku.
  • Není nutno běhat po celém lese, stačí tak, kde mám kontroly.
  • Zpomalte, abyste byli rychlejší. To už jsem někde slyšel.
  • Rozhodně vzrostla sebekritičnost vzhledem k vlastnímu výkonu.
  • Že mě orienťák baví neuvádím, to se myslí samo sebou.
  • Tak vzhůru do další sezóny.
Příspěvek byl publikován v rubrice Sport se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>