Rodinná sobota

V sobotu jsme se vydali do Přečkovic na orienťák. Je to žebříček B, což znamená větší závod a hodně účastníků, startovat se bude dlouho, jdeme na to v plné sestavě a obsazujeme všechny nesoutěžní kategorie. Nejdříve Filípek pod tatínkovým dohledem HDR (honí děti rodiče nebo hnané děti rodiči, to se uvidí), současně s ním maminka P (příchozí). Sejdem se všichni na shromaždišti (čti počkáme na maminku) a po tom všem asi dá tatínek kategorii T (trénink nebo turista nebo snad tragéd, to se taky uvidí).

Po startu první vlny se ukazuje, že dneska děti honit rodiče nebudou. Filip je po ŠvP (škole v přírodě, tak tomu on říká) totálně bez šťávy. Hlava funguje skvěle, ale nohy nějak nejdou. Tak se stává, že nám kus před cílem maminka hází vidle do předem připraveného harmonogramu a předbíhá nás na trati. Dneska na ni na shromaždišti čekat nebudeme. Naopak čeká na nás ona v cíli, díky čemuž máme cílovou fotku.

Preckovice-cil
Mattonky v cíli (HDR)

Teď je řada na tatínkovi. Parametry tratě 5.48 km (délka vzdušnou čarou), 260 m (kladné převýšení), 18 kontrol vzbuzuje respekt. Časový odhad je 90 minut, s tím, že do třech hodin (časový limit) se jakákoli panika zakazuje. Aspoň si Filípek s maminkou můžou užít shromaždiště. (Nakonec je z toho asi 82 minut, odhad byl dost dobrý).

Preckovice-shromazdiste
Dneska si na tatínka počkám.

Cestou zpátky se zastavujeme za odměnu v Luhačovicích na Vincentku a i něco dobrého.
Luhacovice
Odměna v luhačovické kavárně aneb z orienťáka švihákem lázeňským snadno a rychle.

Obrázky z trati nemám, sice mě někdo fotil, ale nenašel jsem se, tak aspoň dvě humorné historky z trati:

Preckovice-T1
Go home orienteer, you're drunk I.

Preckovice-T2
Go home orienteer, you're drunk II.

Na závěr něco pěkného od maminky. Nedivím se, že nás předběhla.

Preckovice-P

Příspěvek byl publikován v rubrice Sport se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Rodinná sobota

  1. Lidka napsal:

    Super, ta mapa č. 1,to jsem celá ja. Mimochodem, jak se dá takový záznam pořídit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>