Morkovské chlap 2014

V létě se v běhu nezávodí, aby to nebylo jednotvárné, rozhodl jsem se vyzkoušet něco jiného. Vašířovi mě zvali na Morkovského chlapa. Jde o triatlon 0,2 – 20 – 5 km. 200 metrů uplavu, 5 km běh je pro mě sprint, zbývá jen 20 km kola co s tím. Běžná klientela takovýchto triatlonů jsou cyklisté „plavat neumím, běh mě nebaví“, já tady budu inovace – běžec „plavat neumím a kolo nemám“. A to je v triatlonu závada poměrně závažná. Rozhoduji se zkusit manželčino kolo (se svým pánským sedlem), po prvním tréninku zjišťuji, že na něm hodinu usedím, tak se přihlašuji. Když se dovím profil trati, zařazuji operativně ještě druhý cyklotrénink – nahoru na Maják a z Prohledu dolů. To půjde, jediný tuning, který na Růžové sršni dělám je, že sundávám košík z řidítek. Blatníky nechávám.

Ráno se pro mě stavují doma a jedeme směr Morkovice. Registruji se, platím startovné a jsem popsán číslem. Plave se v místním koupališti po skupinách, na nás vychází rozplavba zhruba o půl jedenácté.

Fotka
Lepší fotku nemám, jsem vzadu v modré běžecké kšiltovce, čekám na svůj start. Zato mám řadu záznamu z Garminu, tak budu komentovat je.


Plavání – cíl je neutopit se, dát to celé kraulem a být schopen pokračovat v závodu. Splněno ve všech bodech, čas 4:35 je šokující bonus.


Obléknout dres, ponožky, boty přilbu a na kolo. Ty ponožky měly rezervu, to dopříště zlepším.


Kolo je velká neznámá, cíl je jet rychlostí vyšší než 20 km/h. Poměrně záhy mě předjíždějí nejrychlejší z následující rozplavby, ale ve stoupání na Kleštěnec předjíždím já. Neuvěřitelné. Nakonec vychází průměrná rychlost 22,4 km/h.


Tím, že na Sršni nemám nášlapy je depo jednoduché – sundat přilbu, nasadit čepici a hr na běh, tady se do toho konečně pustím.


Cíl je tempo 4:30, což je moje špičkové půlmaratonské tempo. A od začátku do toho šlapu a předbíhám, teď se ukazuje jako výhoda, že jsme měli v rozplavbě plavkyně ze ZLPK, při běhu je beru jednu po druhé. Špičkové výkony ale nepodávám jenom já, ale i sluníčko, nějak se moc otepluje. Tempo je těsně přes 4:30, ale ujde to.

V cíli za 01:21:36 což je 157 z 257 celkově a 38. z 57 v kategorii fau eins (V1).

Příspěvek byl publikován v rubrice Sport se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>