28. prosince – POP (Partyzánský oběh Prahy), teda jenom kousek z něj

S řadou reportů jsem ve skluzu (třeba předvčerejší desítka byla libová), ale teď něco velmi aktuálního. Pražská sekce uspořádala tento víkend POP – Partyzánský oběh Prahy. Měl jsem být tou dobou v Praze, ale dlouho to nevypadalo na možnou účast, ale v pátek večer se zdá, že by to šlo. Tak mailuju Honzovi, že bych se jako na chvíli připojil a domlouváme co a jak. Předběžně se připojím u Krčského nádraží a odpojím na Evropské, nebo až mi dojdou síly (podle toho, co bude dřív).

Ráno vybíhám od tchánů mírně opožděn, ke Krčskému nádraží to mám necelé 2 km. Pro jistotu volám Honzovi, ale ti jsou ještě zpožděnější, tak jim běžím naproti směr Labuť, kde čeká Dav Schovánek. Chvíli spolu splknem, ale pak je nám zima, tak běžíme dále naproti. Když se nám zdá podezřelé, kde jsou a volám Honzu, tak je slyšíme a za chvíli i vidíme. Je jich dvanáct, s námi čtrnáct, to jde. Takže tak nějak šestkovým tempem směr Bráník, Barandovský most a Prokopské údolí. Cestou od vody tempo přece jen trochu vadne (naštěstí). Nahoře v Prokopáku si ještě zaběhneme prohlédnout Prahu ve vycházejícím slunci. Stálo to za to, posuďte sami:

Běžci

Na vyhlídce 1

Na vyhlídce 2

Pohled  z vyhlídky

Dál přes Jinonice, Cibulku na Plzeňskou, kde je první využitá občerstvovačka (benzinka) a stoupáme nahoru směr Ladronka. Cesta probíhá v družné konverzaci (modří i růžoví a ode dneška i já už vědí). U Ladronky se připojuje čerstvá skupina a výsledek se záhy dostavuje, ke Hvězdě jde tempo opět pod šest. U Hvězdy se tempo zase uklidňuje, je to teď chvíli náročný terén a to už je na Evropskou jenom kousek.

Tady jsem plánoval nejzazší cíl, přijde mi škoda končit, když to tak pěkně jde, tak zkoumám možnosti kam až by se dalo běžet dál. Nevypadá to dobře, teď je Šárka, ŠUTR a další zabalovací místo je až Podbaba a to je daleko. Dělám nejtěžší rozhodnutí dne, nedráždím raději dále manželku a koleno a balím dle plánu. Jdu se odměnit do meka kafem a kolou a tramvají se vydávám k domovu. Na Dejvické ještě potkávám Dava, který to taky ukončil na Evropské, ale na rozdíl ode mě nevysedával u kafe, ale kousek po Evropské ještě popoběhl.

Garmin ANT+ stick jsem nechal doma, tak jenom souhrn opsaný přímo z hodinek – 25,77 km za 2:51:42 je tempo 6:39 min/km a tepovka 134.

Díky organizátorům, bylo to perfektní a na příště zkusím vydyndat delší propustku.

Filípek se právě probudil, pokračování večer. Dopsáno.

Doma na počítači ještě doplňuji odkaz na Garmina.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sport se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře u 28. prosince – POP (Partyzánský oběh Prahy), teda jenom kousek z něj

  1. 12Honzade napsal:

    :) Byl jsem rad, ze jsi se zastavil a ze ti to vyslo.. . Me se asi nejvic libilo, jak jsi rekl, ze jsi manzelce zatajil celou delku trasy.. aby te nechala kousek bezet.. Tvoje slova.. Priznal jsem jen 60:)… Me budou dlouho rozesmavat.. Asi jako, kdyz jsou kamaradi do hospody a priznavaji jen dve piva.. to prvni.. a to .. posledni!
    At nam to vesele beha! 12:)

  2. Dav napsal:

    Rád jsem tě potkal, těším se zas někdy, dav

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>